Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie pulpeciki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
fasolka szparagowa 200 g
cebula 2 szt
pieczarki 7 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat
przyprawy tacos 0,5 łyżeczki
ząbki czosnku 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie pulpeciki

Kroki postępowania

1
Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z jajkami, bułką tartą, pokrojoną drobno cebulką. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz czerwoną ostrą papryką. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na patelni.
Krok 1 - Meksykańskie pulpeciki foto
2
Drugą cebulę kroimy w piórka, szklimy w garnku.
Krok 2 - Meksykańskie pulpeciki foto
3
Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. .
Krok 3 - Meksykańskie pulpeciki foto
4
Po 10 minutach wlewamy pomidory oraz dodajemy fasolkę szparagową. Całość doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do tacos oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy usmażone pulpeciki. Całość dusimy około 20 minut
Krok 4 - Meksykańskie pulpeciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 15.05.2015 15:35
wyglądają smacznie
Kasnaj 15.05.2015 14:57
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak