Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie chilli con carne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 450 g
fasola czerwona z puszki 125 g
papryka czerwona 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
pomidory krojone w puszce 400 ml
sól do smaku
olej 2 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie chilli con carne

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę myjemy,usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w małą kostkę. Na patelni podsmażamy cebulę i paprykę.
Krok 1 - Meksykańskie chilli con carne foto
2
Dodajemy mięso mielone i podsmażamy aż się mięso usmaży. Dodajemy pieprz czarny i 1 łyżeczkę ostrej papryki.
Krok 2 - Meksykańskie chilli con carne foto
3
Wlewamy pomidory z puszki i dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy. Dodajemy fasolę czerwoną odsączoną z puszki.

Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub w tortilli.
Krok 3 - Meksykańskie chilli con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 14.06.2013 21:37
Bardzo lubię chili con carne, dodaję do tego dania jeszcze dwie kostki gorzkiej czekolady 70 lub 90 % Bajecznie smakuje.
Pusia 13.06.2013 09:41
bardzo smaczne
Milena87 11.06.2013 22:02
lubię kuchnię meksykańską, musi być ostre i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak