Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykański kociołek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 200 gram
kiełbasa 400 gram
cebula 2 szt
czosnek ząbki 2 szt
papryka czerwona
fasola biała z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
passata pomidorowa 700 gram
sok pomidorowy 300 ml
bulion wołowy 200 ml
chili
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
kolendra posiekana
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykański kociołek

1. Cebulę, boczek i paprykę kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w plasterki. Wszystko podsmażamy na rozgrzanym oleju i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy passatę pomidorową, sok pomidorowy, bulion, przyprawy (sól, pieprz, chili, wędzoną paprykę, posiekane listki kolendry) - mieszamy i podsmażamy. Na koniec dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i fasolę i smażymy aż danie trochę zgęstnieje.
2. Podajemy z chlebem albo kaszą czy makaronem (jak kto woli) posypane posiekaną natką pietruszki lub listkami kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga3103 03.03.2017 14:38
Dziękuję i zapraszam do spróbowania :)
Konczi 25.02.2017 09:46
Pięknie wygląda, musi być pyszne to danie
Wiktoria29 13.01.2017 13:50
fajne danie i ładne zdjęcia
AZgotuj 13.01.2017 12:15
sadząc po składnikach- pysznie, aromatycznie :)
Mniam 13.01.2017 11:05
Smaczne i treściwe danie :)
Ola1984 13.01.2017 10:44
Pyszna propozycja na pożywny obiad :)
jan_mag 13.01.2017 09:35
Bardzo apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak