Przepis i sposób przygotowania na: Meksykański farsz mięsny do nadziewania Conchiglie i Cannelloni
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
Cebulę i czosnek pokroić na drobną kostkę. Podsmażyć na patelni. Dodać mięso mielone, Smażyć na małym ogniu do momentu zrobienia się grudek. Dodać białe wino, wymieszać. Dodać mieszankę przypraw, kukurydzę, pomidory. Wszystko razem smażyć na wolnym ogniu ok. 30 min.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z wodą. Dodać do farszu. Chwilkę jeszcze poddusić. Zestawić farsz do ostygnięcia.
Makarony ugotować wg. przepisów na opakowaniach.
Dwa naczynia żaroodporne wysmarować oliwą. Makarony faszerować. układać osobno w jednym naczyniu rurki a w drugim muszle.
Posypać startym parmezanem albo innym serem.
Zapiekać w piekarniku ok. 20-30 min,. w temp. 180 st. C.
Smaczego