Meksykański farsz mięsny do nadziewania Conchiglie i Cannelloni

Lis
Lis

Meksykański farsz mięsny do nadziewania Conchiglie i Cannelloni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Przyprawa

  • sól

    1-2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1-2 łyżeczki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 szczypta
  • Kminek mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • cynamon Prymat

    1 szczypta
  • goździki mielone

    1 szczypta
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1/4 łyżeczki

makarony conchigilie

  • cannelloni

    1 opakowanie ok.30 szt
  • oliwa

    do naczyń żaroodpornych
  • parmezan starty

  • ser żółty

farsz

  • mięso mielone wieprzowe

    600 g
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

    4 szt
  • cebula

    2 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    80-100 g
  • wino białe wytrawne

    150 ml
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • woda

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Meksykański farsz mięsny do nadziewania Conchiglie i Cannelloni

Wszystkie przyprawy wymieszać razem w małej miseczce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
Cebulę i czosnek pokroić na drobną kostkę. Podsmażyć na patelni. Dodać mięso mielone, Smażyć na małym ogniu do momentu zrobienia się grudek. Dodać białe wino, wymieszać. Dodać mieszankę przypraw, kukurydzę, pomidory. Wszystko razem smażyć na wolnym ogniu ok. 30 min.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z wodą. Dodać do farszu. Chwilkę jeszcze poddusić. Zestawić farsz do ostygnięcia.
Makarony ugotować wg. przepisów na opakowaniach.
Dwa naczynia żaroodporne wysmarować oliwą. Makarony faszerować. układać osobno w jednym naczyniu rurki a w drugim muszle.
Posypać startym parmezanem albo innym serem.
Zapiekać w piekarniku ok. 20-30 min,. w temp. 180 st. C.
Smaczego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

krokus 15.05.2016 16:19
pyszne, robię podobnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat