Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

meksykański burger z czerwonej fasoli

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
Kmin rzymski mielony Prymat pół łyżeczki
tabasco 2 krople
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1
oliwki 3-4
kukurydza w puszce 1 łyżka
cebula pół małej
pomidor pół małego
papryka pół
sos chili 2 łyżki
sałata
bułka do hamburgerów 3
olej do smażenia
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: meksykański burger z czerwonej fasoli

uwielbiam takie wege burgery!

salsa:
pomidor, cebulę, paprykę i oliwki drobno kroimy, dodajemy kukurydzę oraz sok z cytryny i sos chili. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszkamy.

burgery:
fasolę (opłukaną) rozgnieść np. widelcem, dodać tabasco, kmin rzymski, sól, pieprz, bułkę tartą oraz jajko. Całość dokładnie wymieszać i podzielić na burgery.

smażyć burgery na nie dużej ilości oleju z obydwu stron.

Bułki podgrzać.
Układać: majonez, sałata, burger, salsa.
Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 01.03.2014 23:24
super jest!!!
brioszka 01.03.2014 18:28
pewnie, że tak! ja użyłam z puszki, bo leń ze mnie ;)
Aannkaa82 28.02.2014 21:01
A moze być zwykła fasola ugotowana ( zwykła w sensie że nie z puszki :)). Bardzo mi się spodobał przepis a akurat w puszce nie mam :)
Barbara13 28.02.2014 14:37
Ciekawa propozycja,muszę wypróbować
Aga-25 28.02.2014 13:49
mniam pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak