Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska tortilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 3 szt.
czosnek ząbki 4 szt.
masło 3 łyżki
fasola czerwona 1 puszka
kukurydza w puszce 1 szt.
papryka konserwowa 6 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
zioła 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 500 ml
tortilla 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska tortilla

Pokrojone cebule smażymy do zeszklenia na maśle, dodajemy roztarty czosnek i mięso. Przyprawiamy. Dusimy z przecierem, dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę.
Na tortillę nałożyć farsz, złożyć na pół. Wierzch można polać ketchupem, lub sosem z majonezu, ketchupu i musztardy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak