Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska sałatka ryżowa.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ryż 100 gram
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
kiełbasa szynkowa 300 gram
cebula 1 szt

sos

oliwa 6 łyżek
ocet 2 łyżki
keczup 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
chili Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska sałatka ryżowa.

Ryż ugotować na sypko, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Kiełbasę szynkową pokroić w paseczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać. Z oliwy, octu i keczupu zrobić sos mieszając wszystkie składniki, doprawić przyprawami na bardzo pikantny smak. Sos wymieszać z sałatką. Sałatkę pozostawić na 1 godz. do przejścia wszystkich aromatów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 08.03.2016 22:15
świetna i jak ładnie wygląda
Jagódka77 27.11.2014 13:13
kolorowa i pyszna
gibli 23.08.2014 08:28
jak zawsze smacznie)
Smaczna_B 22.07.2014 17:52
Ale smakowita!!
gosia56 19.07.2014 11:20
SUPER SAŁATKA;)
adelajda 13.07.2014 15:33
Super wygląda i na pewno też tak smakuje:)))
gusia1000 12.07.2014 23:53
Pysznie wygląda i na pewno taka jest.
Aleksandra/Olcia 12.07.2014 19:03
pycha sałatka
Stenka 12.07.2014 18:11
apetyczna, kolory zachęcają do jedzenia
asiczekz 12.07.2014 17:26
jak tu ładnie kolorowo :)
Katarzyna59 12.07.2014 17:26
smaczna i kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak