\'Meksykańska\'

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory w puszce

    1 szt
  • Kukurydza z Puszki

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    0.5 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka

    1 szt (chili lub jalapeno)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Paprykę i paprykę chilli pokroić w kosteczkę. Nastawić 1 litr wody,wrzucić kostkę rosołową. Do wody dodać papryki. Zostawić do gotowania. Następnie dodać puszkę pomidorów, kukurydzę i fasolkę.

2. Mięso wraz z posiekaną cebulką podsmażyć, posolić i popieprzyć, następnie dodać do zupy.

3. Wszystko gotować na małym ogniu. Do smaku można jeszcze posolić, dodać trochę czosnku granulowanego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 18.09.2011 21:53
mniam
Anna141 29.03.2011 09:19
rewelacja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat