\'Meksykańska\'

\'Meksykańska\'

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory w puszce

    1 szt
  • Kukurydza z Puszki

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    0.5 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka

    1 szt (chili lub jalapeno)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania \'Meksykańska\'

1. Paprykę i paprykę chilli pokroić w kosteczkę. Nastawić 1 litr wody,wrzucić kostkę rosołową. Do wody dodać papryki. Zostawić do gotowania. Następnie dodać puszkę pomidorów, kukurydzę i fasolkę.

2. Mięso wraz z posiekaną cebulką podsmażyć, posolić i popieprzyć, następnie dodać do zupy.

3. Wszystko gotować na małym ogniu. Do smaku można jeszcze posolić, dodać trochę czosnku granulowanego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

rosik93 18.09.2011 21:53
mniam
Anna141
Anna141 29.03.2011 09:19
rewelacja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat