Meksyk: Chili con carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2-3 szt.
  • sól

  • pieprz

  • chili

  • kukurydza

    1 puszka
  • mięso mielone

    1/2 kg.
  • papryka

  • fasola czerwona

    1 puszka
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • pomidory

    1 puszka
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • przyprawa do dań meksykańskich

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule ( i paprykę) drobno pokroić, wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić. Następnie dodać mięso, usmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory. Przyprawić papryką i innymi przyprawami. Otworzyć puszki z fasolą i kukurydzą i dodać do dania. Smażyć na wolnym ogniu ok. 5 min.
Przyprawić do smaku.

Podawać z białym ryżem.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat