Mega kanapka z bagietki i grillowanej kiełbasy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    2 szt
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • szpiank świeży baby

    1 garść
  • kiełbasa grillowa

    2 szt
  • musztarda

  • ketchup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak baby myjemy i osuszamy. Ogórka konserwowego kroimy w plasterki. Paprykę marynowaną kroimy w paseczki. Kiełbasę przekrawamy na pół nacinamy z wierzchu posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy z obu stron na patelni grillowej. Bagietkę przecinamy na pół wzdłuż. Jedną stronę smarujemy musztarda drugą ketchupem. Na jedna stronę kładziemy liście szpinaku. Na druga stronę układamy paski papryki i plasterki ogórka. W środek wkładamy grillowaną kiełbasę , zamykamy kanapkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eMMe 27.01.2014 23:39
O proszę jaka smaczna buła :)
mitek111 27.01.2014 20:07
idealna do pracy:)
SylwiaMagdaSabin 27.01.2014 16:15
Mega apetyczna.
aginaa 27.01.2014 16:00
fajna kanapka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat