Meduzy z fetą i szpinakiem :-)

Meduzy z fetą i szpinakiem :-)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    500 g
  • mleko 2%

    200 ml
  • sól do smaku

    1 szczypta

Farsz

  • szpinak mrożony

    600 g
  • ser feta

    200 g
  • ser żółty

    20 g
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    20 g
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • oliwa

    3 łyżki
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • parmezan starty

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Wszystkie składniki zagnieść.
Rozwałkować cienko i szklanką o średnicy 5 cm wykrawać krążki.

Farsz:
Szpinak podgrzać na 2 łyżkach oliwy.
Dodać jajko,gorgonzolę i 2 łyżki startego żółtego sera i podgrzewać kilka minut.
Fetę pokroić w drobną kostkę ,dodać do szpinaku i delikatnie wymieszać.

Na połowę krążków nakładać farsz i przykryć pozostałymi.
Widelcem lub palcami zalepiamy brzegi naokoło.
Gotować w osolonej wodzie 3 min po wypłynięciu.
Polać masełkiem z czosnkiem i natką pietruszki. Posypać startym parmezanem.

Uwielbiam :-)
Kejti
Wyszło około 70 sztuk :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 05.11.2016 13:05
ciekawy przepis
kasia37 15.01.2016 16:54
szpinak mniam ...pod każdą postacią nawet w meduzach :)
Margo1 11.12.2014 11:47
Ekstra potrawa
Kuchenka 17.11.2014 23:08
narobiłaś mi smaku :)
caralajna 08.11.2014 10:13
świetne nadzienie i w ogóle fajny kształt :)
adelajda 06.11.2014 15:12
Nadzienie takie jak lubię :))
BernadettaP 03.11.2014 11:09
Ale bym zjadła dzisiaj na obiad.
Agiatis 02.11.2014 12:29
pysznie sie prezentują;)
IwonaDD 02.11.2014 09:22
pyszne i zdrowe
Triss 02.11.2014 09:16
Smakowite danie. ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat