Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony z piersi kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1,5 sztuki
jajko 2 sztuki
pieczarki 0,5 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
mąka do smaku
ser gouda 10 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony z piersi kurczaka

Piersi z kurczaka rozbijamy na kotlety,posypujemy odrobiną przyprawy kucharek i pieprzem.W małej misce roztrzepujemy jajka,a na talerzyku wsypujemy trochę mąki.W między czasie obieramy pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na odrobinie oleju na patelni przez 25 minut,posypując je pod koniec duszenia kucharkiem.Piersi kurczaka obtaczamy w mące potem w jajku i smarzymy na patelni z dwóch stron.Po usmarzeniu wszystkich kotletów,układamy na kotletach po łyżce mniejwięcej pieczarek i po plasterku żółtego sera,tak gotowe medaliony wkładamy na 8 minut do piekarnika w temperaturze 160 stopni by ser się rozpuścił.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.12.2014 16:38
muszą byc pyszne
AURELKA 25.09.2013 18:20
wyglądają przepysznie
agogo2 24.03.2013 23:28
pyszne danie
Izabela/bella81 09.02.2013 08:18
lubię takie
adelajda 27.01.2013 13:38
smaczne !
fotoviderek 13.01.2013 12:46
Chciałoby się zjeść :)
gusia1000 09.01.2013 13:21
super, głos oddany.
Kasnaj 06.01.2013 17:55
pyszne
jolanta19 06.01.2013 16:33
super
magdziorka6 06.01.2013 16:33
Z ziemniaczkami,z bigosikiem-pycha :-)
Trolka 06.01.2013 16:21
Z czym najlepiej podawać?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak