Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
limonka
2 sztuki -
półsłodkie białe wino
250 ml -
mąka pszenna
2 łyżki -
Świeża szałwia
1 pęczek -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
sól
1 łyżeczka -
indyk
4 medaliony
Sposób przygotowania
2. Pod patelnią zwiększyć płomień. Wlać wino, dodać liście szałwii i gotować przez 1 minutę nie mieszając. Następnie całość wymieszać włącznie z tym co przywarło do dna patelni. Dodać sok z jednej limonki oraz drugą pokrojoną w cienkie plasterki. Gotować jeszcze przez minutę.
3. Medaliony polać sosem i podawać natychmiast z ryżem i ulubioną sałatą.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)