Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
bakłażan
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
mąka pszenna
3 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
200 gram -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
1/3 łyżki
dodatkowo
-
woda zimna
1,5 litra -
olej rzepakowy
100 ml -
sól
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Do garnka włożyć tak przygotowanego bakłażana i posolić. Odczekać 20 minut.
Po tym czasie wypłukać wodą sól.
Plastry osuszyć papierowym ręcznikiem. Doprawić pieprzem i solą do smaku.
Mąkę oraz bułkę tartą wysypać na talerzyki.
Jajko roztrzepać.
Panierować plastry kolejno w mące, jajku a na koniec w bułce.
Na patelni rozgrzać olej. Piec medaliony z każdej strony około 2 minut-do uzyskania złotego koloru.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się