Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony serowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 500 ml
cukier 4 łyżki
sól do smaku
jajko 2 szt
ser biały 200 g
mąka 2 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony serowe

Do wysokiej miski wlewam maślanke, dodaję cukier, sól, wbijam jajka i miksuję, dolewam pół szklanki wody i mąkę, dalej miksuję, gdy będzie gładka masa o konsystencji kwaśnej smietany dodaje pokruszony twaróg, mieszam i na patelni smaże placuszki na rumiany kolor z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dotamisio 07.03.2019 11:59
Apetycznie wyglądają:) trzeba będzie wypróbować
Jagódka77 22.03.2017 22:06
Apetycznie wyglądają
anulka69 06.03.2017 08:26
pyszne, robię podobne
paniusiaewa 01.03.2017 12:54
Doskonałe na dzisiejsza środę popielcową.
agnieszka214 20.02.2017 18:35
Pyszne medaliony
w mojej kuchni 20.02.2017 17:24
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak