Medaliony serowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    500 ml
  • cukier

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • jajka

    2 szt
  • ser biały

    200 g
  • mąka

    2 szkl
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wysokiej miski wlewam maślanke, dodaję cukier, sól, wbijam jajka i miksuję, dolewam pół szklanki wody i mąkę, dalej miksuję, gdy będzie gładka masa o konsystencji kwaśnej smietany dodaje pokruszony twaróg, mieszam i na patelni smaże placuszki na rumiany kolor z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dotamisio 07.03.2019 11:59
Apetycznie wyglądają:) trzeba będzie wypróbować
Jagódka77 22.03.2017 22:06
Apetycznie wyglądają
anulka69 06.03.2017 08:26
pyszne, robię podobne
paniusiaewa 01.03.2017 12:54
Doskonałe na dzisiejsza środę popielcową.
agnieszka214 20.02.2017 18:35
Pyszne medaliony
w mojej kuchni 20.02.2017 17:24
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat