Medaliony jajeczno-rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 szt
  • filety rybne

    40 dkg
  • sól do smaku

  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do samku
  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Medaliony jajeczno-rybne foto
Jajka 7 szt ugotować na twardo i wystudzić. Obrać z łupinki.
Krok 2 - Medaliony jajeczno-rybne foto
Jajka zetrzeć na drobnych oczkach tarki
Krok 3 - Medaliony jajeczno-rybne foto
Rybę usmażyć, wystudzić i dodać do startych jajek
Krok 4 - Medaliony jajeczno-rybne foto
Zetrzeć ser żółty na grubych oczkach tarki i dodać do masy jajeczno-rybnej
Krok 5 - Medaliony jajeczno-rybne foto
Masę doprawić do smaku i dodać 1 surowe jako. Wymieszać.
Krok 6 - Medaliony jajeczno-rybne foto
Formować kulki obtaczać w bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor.
Krok 7 - Medaliony jajeczno-rybne foto
Podawać z sosem tzatziki lub czosnkowy, kaszą lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 08.07.2014 08:14
pyszne te medaliony :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat