Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony indycze z pieczonymi ziemniaczkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku
indyk 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony indycze z pieczonymi ziemniaczkami

Najpierw przygotować ziemniaki:
obrane i pokrojone na ćwiartki obsypać przyprawą do ziemniaków

Medaliony umyć i wrzucić je do naczynie żaroodpornego gdzie były już ziemniaki
Medalionów nie solić, ani nie przyprawiać żadną inną przyprawą

Tak przygotowane ziemniaki z mięsem wstawić do piekarnika
piec 40 minut w 160 stopniach
po pierwszych 10 minutach pieczenia nakryć naczynie folią

Upieczone medaliony i ziemniaki podawać z surówką np. z kapusty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.02.2013 09:11
super
Ewa6274879 18.12.2012 22:02
przepyszny obiadek :)
pycia9 28.11.2012 22:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak