Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony indycze nadziewane szynką i cheddarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 4 plastry
szynka wędzona 4 plastry
ser cheddar 4 plastry
mąka
jajko
Kurczak panier do drobiu Prymat
papryka mielona 1 łyżeczka
olej do smażenia
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony indycze nadziewane szynką i cheddarem

Mięso rozbić dość cienko, ale uważać, aby nie miało dziur. Każdy kawałek posypać przyprawami. Plasterki sera położyć na plasterkach szynki i złożyć na połowę lub na ćwiartki, jeśli plastry są duże - każdy pakiecik ułożyć na środku mięsa i tak założyć wszystkie boki, aby zachodziły na siebie - każdy medalion obtoczyć ostrożnie w mące pszennej, owinąć ciasno w kawałek folii spożywczej i włożyć do zamrażarki na 30 minut do lekkiego stwardnienia. Po wyjęciu opanierować w roztrzepanym z przyprawami jajku oraz w panierce połączonej z mieloną papryką. Panierowanie można wykonać dwa razy - po każdym umieścić kotlety w lodówce na 30 minut. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju. Podawać natychmiast (aby ser pozostał płynny) z ziemniakami puree oraz surówką lub ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 19.11.2013 20:56
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak