Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medalion z łososia z zapiekaną kaszą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 2 medaliony
kasza orkiszowa 1/2 szklanki
kasza jaglana 1/2 szklanki
kasza 1/2 szklanki/owsiana
brokuł 1/2 szt
kalafior 1/2 szt
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka suszona
papryka czerwona 1 szt
cukinia 1 szt
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Medalion z łososia z zapiekaną kaszą

Wykonanie:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie ok. 10 minut. Odcedzić i wystudzić. Brokuł i kalafior podgotować ok 5 minut.
Oddzielić białka od żółtek, ubić z dodatkiem soli, następnie dodać żółtka i kaszę, przyprawić solą, pieprzem i pietruszką suszoną- delikatnie wymieszać. Przełożyć połowę do naczynia żaroodpornego, ułożyć brokuł i kalafior i przykryć drugą częścią.
W między czasie paprykę oczyścić, pokroić w paski. Cukinię pokroić w plastry. Wszystko razem wymieszać z oliwą i solą.

Wszystko razem zapiekać: kaszę w naczyniu żaroodpornym, medaliony z łososia i warzywa – jeżeli mamy opcję termo-obiegu w piekarniku- 30-35 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 08.01.2016 10:02
pyszny obiad
Motorek 08.01.2016 08:15
wyglądają smakowicie
jagoda5913 08.01.2016 00:18
dobre danie
wwwiolka 07.01.2016 22:41
Bardzo fajny przepis.
mysza620 07.01.2016 21:57
Smacznie wygląda to danie
Mama niejadka 07.01.2016 21:52
Pyszny obiadek
2milutka 07.01.2016 21:46
pyszne danie
Łukasz15 07.01.2016 21:31
Rewelacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak