Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z masą z mleka w proszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto kruche
mąka 2 szklanki
mąka kartoflanka 1 szklanka
masło 110 gram
margaryna 110 gram
żółtko jajek 3 sztuki
cukier puder 3/4 szklanki
masa
mleko w proszku 5 dag
cukier puder 70 gram
margaryna 5 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
marmolada
woda 25 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z masą z mleka w proszku

Zagniatamy ciasto i wycinamy 2 jednakowe formy(u mnie były to w kształcie jajka). Na jednym zrobić ramkę aby masa nie wyleciała. Upieczone ciasto łączymy ze sobą za pomocą marmolady. Mleko w proszku i cukry miksujemy razem z wodą gdy składniki się połączą dodajemy stopioną margarynę. Wylewamy masę na ciasto. Dekorujemy według uznania. Dodałam 2 rózne zdjęcia aby dać pomysł na ubiór

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.01.2013 20:23
Wyglądają bajecznie. Idealne na co dzień i od święta :)
Kuchareczka2 03.06.2012 12:01
znakomity
Wafelek2601 12.05.2012 15:12
wygląda rewelacyjnie
Dorian 06.05.2012 18:03
pieknosci
Robert10 05.05.2012 11:37
ładne
joanna43 30.04.2012 12:25
fajne mazurki
Papryczka 28.04.2012 15:08
śliczne te mazurki
caralajna 08.04.2012 18:41
fajny
treonina 08.04.2012 13:30
a mnie się mazurki kojarzą z zupełnie innym ciastem - robionym na fusach z kawy, ale takie też mi smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak