Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek wielkanocny

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 37 dkg
margaryna 25 dkg
cukier puder 12 dkg
żółtko jajek 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek wielkanocny

Mąkę wysiekać na stolnicy razem z margaryną, dodać cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia i zamiesić ciasto.
Mniejszą połowę ciasta dajemy do lodówki na kruszynke, a pozostałe ciasto rozwałkowujemy i dajemy do formy wysmarowanej tłuszczem o wymiarach 23x38 cm.
Wyłożone ciasto smarujemy marmoladą i na wierzch ścieramy ciasto z lodówki na grubej tarce.
Pieczemy około 30 minut w temp.180 stopni.
Dekorujemy dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 02.05.2013 11:34
tak pięknie udekorowany że aż dech zapiera
SmakolykiJoanny 17.04.2013 08:10
Piękny mazurek :)
EWI 28.03.2013 13:51
pyszności
Andrzej8 21.03.2013 09:14
pięknie podane
pajbek 20.03.2013 19:00
Pięknie udekorowany mazurek a do tego pyszniutki :-)
Gracer 20.03.2013 17:30
pięknie się prezentuje
babajaga1969 20.03.2013 14:44
pięknie przystrojony :)
angelika14 20.03.2013 13:52
piękny mazurek
msmors 20.03.2013 13:41
ciekawe danie
Janina 20.03.2013 13:41
Bardzo smaczne
Ania321 20.03.2013 13:31
pięknie się prezentuje, aż żal go kroić :)
EnoBeno 20.03.2013 13:20
ale piękny super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak