Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek po kijowsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
mąka
masło
cukier
migdały 5 dag
orzechy 5 dag
rodzynki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek po kijowsku

Tyle ile ważą jaja tyle pozostałych składników. Masło ucieramy dodając na przemian jaja utarte z cukrem i mąkę. Dodajemy bakalie i całość dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, pieczemy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak