Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek na cieście francuskim :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego,1 puszka mieszanki tropikalnych owoców,3 czekolady mleczne
bakalie
wiórki kokosowe
skórka z pomarańczy
lukier
żółtko jajek 1 szt.
dekoracja

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek na cieście francuskim :

Rozmrozić ciasto francuskie. Ciasto przyciąć na taki kształt jaki chcemy mieć ( prostokąt , koło ) .Z reszty ciasta uformować ozdobne brzegi. Posmarować rozmąconym żółtkiem , wyłożyć na blachę na papierze do pieczenia i piec ok. 30 minut w temperaturze 210 stopni. Wyjąć ciasto i ostudzić . Owoce odsączyć dobrze z zalewy i rozdrobnić .Roztopić czekolady ( na parze lub w kąpieli wodnej ) ,1/3 część masy czekoladowej wylać na środek ciasta , rozsmarować i poczekać aż zastygnie . Wyłożyć na ciasto owoce .Owoce polać resztą czekolady . Na czekoladę wylać ozdobnie lukier. Ozdobić bakaliami ( rodzynki , orzechy, skórka pomarańczowa ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 21.07.2013 19:54
musi być smaczne
Jastinka 21.04.2011 09:00
świetne
Monika193
Monika193 03.02.2011 21:27
oj ale kusisz
Jolanta40 23.11.2010 21:15
bardzo apetyczny
goofy9 10.10.2010 10:45
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak