Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek krówkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
masło 200 g
cukier puder 100 g
żółtko jajek 2
gotowana masa krówkowa 0,5 puszki
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek krówkowy

Połączyć mąkę, cukier, masło oraz żółtka, zmiksować. Kiedy powstanie jednolita masa, ciasto zawinac w folie i wlozyc do lodowki na godzine az sie schlodzic. Forme smarujemy masłem, nastepnie wykładamy na nią ciasto o grubości 5mm, piec 20 minut w rozgrzanym piekarniku. Po wierzchu posmarowac masa krowkowa i udekorowac płatkami migdałów, gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak