Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek kajmakowy

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 gram
masło 150 gram
cukier puder 100 gram
woda zimna 1 łyżka
sól 1 szczypta
migdały 50 gram
orzechy laskowe 150 gram
Skórka pomarańczowa kandyzowan 4 łyżka
daktyle 6 sztuka
jajko 1 duże
kajmak 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek kajmakowy

Składniki ciasta kruchego zagnieść, najlepiej w robocie. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na cienki prostokąt. Ze skrawków ciasta zrobić rant. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia. Na wystudzonym cieście wysmarować masę krówkową i udekorować orzechami i bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.03.2016 12:02
pięknie ozdobiony
ben-ka 24.08.2014 10:13
Śliczny mazurek zrobiłaś.
Monika-twin 28.06.2013 05:11
Swiatecznie :)
joanna__s 27.06.2013 17:48
Az zatęskniłam za świętami wielkanocnymi.
agnieszka214 27.06.2013 14:30
bardzo ładnei wyglada
Bernadeta1 27.06.2013 14:18
Ale pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak