Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek czekoladowo-jabłkowy
Kroki postępowania
Upieczone wyjmujemy i studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy i wykonujemy napis „Alleluja” na zastygniętej części czekoladowej.
Ciasto: | |
mąka | 40 dag |
cukier puder | 4 łyżki |
margaryna | 20 dag |
jajko | 1 sztuka |
żółtko jajek | 2 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jabłka | 4 duże |
galaretka cytrynowa | 0,5 opakowania |
ewentualnie cukier | do smaku |
czekolada | |
galaretka cytrynowa | 0,5 opakowania |
śmietana | 1 łyżka |
masło | 7 dag |
woda | 0,5 szklanki |
DODATKOWO: | |
płatki migdałowe | do dekoracji |
żurawina suszona | do dekoracji |
biała czekolda | do dekoracji |
deser | 1,5 tabliczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: