Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek cygański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 dag
cukier puder 20 dag
jajko 5
rodzynki 10 dag
wafel 1

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek cygański

Do tego do dekoracji: 3 łyżki dżemu morelowego, orzechy pistacjowe, migdały blanszowe i skórka pomarańczy, 5 dag smażonej skórki pomarańczowej i owoców kandyzowanych.
Rodzynki namoczyć, osączyć. Figi opłukać, pokroić na paseczki. Z daktyli wyjąć pestki, pokroić, orzechy posiekać. Bakalie wymieszać z 2 łyżkami mąki. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę, wymieszać. Białka ubić na sztywno, pianę wyłożyć na ciasto, dodać bakalie, delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć waflem, rozsmarować na nim ciasto. Wstawić do piekarnika o temp. 180 stopni C, piec 20-30 minut. Przestudzone ciasto posmarować dżemem, udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 25.11.2011 09:49
super
Justyna Jussstiii 25.11.2011 09:49
super
Justa32 20.10.2011 15:02
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak