Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maxi King

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

Biszkopty 200 g
masło 100 g
nutella 3 łyżki

środek

masa kajmakowa 1 puszka
mleko 200 ml
mleko w proszku 400 g
masło 200 g
cukier 150 g

wierzch

czekolada mleczna 2 tabliczki
śmietana 36% 50 ml
orzechy posiekane 120 g

Porada

Ciasto jest bardzo słodkie i meeega kaloryczne. Jak wyjmiemy ciasto z lodówki na pół godziny przed zjedzeniem to ciasto trochę zmięknie

Przepis i sposób przygotowania na: Maxi King

Spód:
Rozpuszczamy masło. Biszkopty kruszymy i dodajemy do masła wraz z nutellą. Mieszamy. Tortownicę smarujemy masłem. Wykładamy spód i brzegi naszą masę i wkładamy do lodówki
Środek:
Mleko zagotować z cukrem i masłem do rozpuszczenia. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie dodajemy do masy mleko w proszku i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na spód wylewamy połowę masy. Masę smarujemy kajmakiem a na kajmak wykładamy pozostałą masą. Wstawiamy do lodówki.
Wierzch.
Rozpuszczamy czekoladę ze śmietanką. dodajemy posiekane orzechy. Wylewamy na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 11.10.2014 20:11
Bardzo smakowity.
ppaulina 11.10.2014 19:53
Oj zjadłam bym kawałek takiego ciacha
Aleksandra/Olcia 11.10.2014 19:47
Ojjjj aneta2208 Ty tylko o kaloriach myslisz?
aneta2208 11.10.2014 19:37
bomba kaloryczna :D
engie23 11.10.2014 19:25
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak