Matyjasy w zalewie octowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 kg Matyjasów

  • 1 szklanka wody

  • ocet 1szklanka

  • liście laurowe Prymat 3 szt.

  • ziele angielskie całe 6 szt.

  • nasiona gorczycy Prymat 1/2 łyżeczki

  • 2 łyżki śmietany

  • 2 cebule duże

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule należy pokroić w piórka
Matyjasy wymoczyć w zimnej wodzie 15 minut
Wodę, ocet, cukier i przyprawy należy zagotować.
Gorącą zalewę wylać na pokrojoną cebulę.
Gdy cebula i zalewa będą zimne dodać Matyjasy i śmietanę.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 20.12.2016 12:29
najlepsza rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat