Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matyjasy w zalewie octowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/2 kg Matyjasów
1 szklanka wody
ocet 1szklanka
liście laurowe Prymat 3 szt.
ziele angielskie całe 6 szt.
nasiona gorczycy Prymat 1/2 łyżeczki
2 łyżki śmietany
2 cebule duże

Przepis i sposób przygotowania na: Matyjasy w zalewie octowej

Cebule należy pokroić w piórka
Matyjasy wymoczyć w zimnej wodzie 15 minut
Wodę, ocet, cukier i przyprawy należy zagotować.
Gorącą zalewę wylać na pokrojoną cebulę.
Gdy cebula i zalewa będą zimne dodać Matyjasy i śmietanę.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 20.12.2016 12:29
najlepsza rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak