Ifa

Matjasy w zalewie z curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • śledzie matjas

    500 g
  • ogórki konserwowe

    4 duże
  • cebula

    2

Zalewa

  • olej rzepakowy

    3/4 szklanki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 czubata łyżeczka
  • cytryna

    1/2 sok
  • cukier

    3 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Matjasy w zalewie z curry foto
Matjasy pokrój w paski.
Krok 2 - Matjasy w zalewie z curry foto
Cebulę w drobną kostkę, ogórki w większą kostkę.
Krok 3 - Matjasy w zalewie z curry foto
W misce wymieszaj składniki na zalewę.
Krok 4 - Matjasy w zalewie z curry foto
Dodaj pokrojone matjasy i warzywa, wymieszaj.
Krok 5 - Matjasy w zalewie z curry foto
Gotową mieszankę przełóż do słoja z zakrętką i wstaw do lodówki.
Ifa
Matjasy były już w oleju, wtedy nie trzeba ich moczyć, nie są tak bardzo słone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 25.02.2016 09:52
też jeszcze nie jadłam takich :-) świetny pomysł !!!!!!!!
Poison1988 25.12.2015 22:29
Ale pysznie! Takich jeszcze nie jadłam :)
Wiktoria29 25.12.2015 19:54
w takiej wersji jeszcze nie jadłam
Motorek 24.12.2015 22:18
fajny przepis
joannaa24 24.12.2015 21:31
Ciekawy pomysł na śledzie
ania2610 24.12.2015 14:10
wyglądają pysznie - nie robiłam w takiej zalewie
olkaaa 24.12.2015 13:27
ciekawy pomysł
kloruś 24.12.2015 13:22
Pyszności! chętnie bym zjadła :)
gosia56 24.12.2015 10:30
na pewno pyszne;)
Ewelina1991 24.12.2015 10:12
smacznie tu!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat