matjasy w oleju

matjasy w oleju

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matjasy

    4 sztuki
  • cebula

    3 sztuki
  • olej

    150 ml
  • pieprz czarny

    1/4 łyżeczki
  • cytryna

    1/4 sztuki
  • cukier

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matjasy moczę w wodzie przez 4 godziny, po czym opłukuję je i kroję na kawałki. Cebulę kroję w kostkę. Do oleju dodaję sok wyciśnięty z cytryny i odrobinę cukru. Na dnie naczynia kładę kawałki śledzia, następnie warstwę cebuli, następnie kolejną warstwę śledzi i cebuli, po czym zalewam całość olejem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

08.05.2013 16:03
lubię ,dawno nie jadłam

-Natka-

11.10.2012 14:38
ja też tak robię śledziki bardzo często. Wszyscy się nimi zajadają. :)

-Natka-

11.10.2012 14:38
ja też tak robię śledziki bardzo często. Wszyscy się nimi zajadają. :)

anja3107

11.10.2012 14:33
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat