Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matjasy pod kożuchem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 5 szt.
jajko 8 szt
śledzie 5 szt/matjasy
cytryna 1 szt.
jogurt naturalny 1 szt./45 ml
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Matjasy pod kożuchem

Wykonanie:
Buraczki ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie obrać i zetrzeć na grubej tarce. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Śledzie namoczyć, po czym skropić sokiem z cytryny i pokroić również w kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem- odstawić. Wszystkie składniki ułożyć warstwami w salaterce razem z majonezem, ostatnią warstwą muszą być jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 13.12.2014 19:17
pięknie podane
agnieszka214 13.12.2014 16:03
bardzo fajny pomysł na połączenie smaków
Christopher 13.12.2014 15:58
Lubię tak porcjowane. Ładnie wygląda i każdy ma wszystkie składniki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak