Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
matiasy
6 sztuk -
cebula czerwona
2 sztuki -
buraczki cwikłowe
8 sztuk -
cukier
1 łyżka -
chilli suszone zmielone
2 łyżeczki -
olej rzepakowy
- ile potrzeba -
sok ćwikłowy
1/2 szklanki
Sposób przygotowania
pokroić matiasy na 2 cm kawałki i posypać je cukrem
większe pieczarki pokroić na pół, mniejsze zostawić całe
buraczki każdy pokroić na 4 części, cebulę czerwoną pokroić na cienkie pół plasterki
dodać suszone zmielone chilli - mam swoje tegoroczne papryczki ususzone i mielę je w młynku do kawy do tego przeznaczonym
wlać sok ćwikłowy i oleju ile potrzeba i wszystko dobrze wymieszać
schować do lodówki, najlepsze są na drugi dzień.........SMACZNEGO!!!
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się