matiasy z pieczarkami w buraczkach ćwikłowych w oleju...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    6 sztuk
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • buraczki cwikłowe

    8 sztuk
  • cukier

    1 łyżka
  • chilli suszone zmielone

    2 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    - ile potrzeba
  • sok ćwikłowy

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

matiasy 1x wymoczyć przez godzinę w zimnej wodzie, potem śledzie odlać na sito, aby dobrze obciekły z wody

pokroić matiasy na 2 cm kawałki i posypać je cukrem

większe pieczarki pokroić na pół, mniejsze zostawić całe

buraczki każdy pokroić na 4 części, cebulę czerwoną pokroić na cienkie pół plasterki

dodać suszone zmielone chilli - mam swoje tegoroczne papryczki ususzone i mielę je w młynku do kawy do tego przeznaczonym

wlać sok ćwikłowy i oleju ile potrzeba i wszystko dobrze wymieszać

schować do lodówki, najlepsze są na drugi dzień.........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat