Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy z pieczarkami w buraczkach ćwikłowych w oleju...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matiasy 6 sztuk
cebula czerwona 2 sztuki
buraczki cwikłowe 8 sztuk
cukier 1 łyżka
chilli suszone zmielone 2 łyżeczki
olej rzepakowy - ile potrzeba
sok ćwikłowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy z pieczarkami w buraczkach ćwikłowych w oleju...

matiasy 1x wymoczyć przez godzinę w zimnej wodzie, potem śledzie odlać na sito, aby dobrze obciekły z wody

pokroić matiasy na 2 cm kawałki i posypać je cukrem

większe pieczarki pokroić na pół, mniejsze zostawić całe

buraczki każdy pokroić na 4 części, cebulę czerwoną pokroić na cienkie pół plasterki

dodać suszone zmielone chilli - mam swoje tegoroczne papryczki ususzone i mielę je w młynku do kawy do tego przeznaczonym

wlać sok ćwikłowy i oleju ile potrzeba i wszystko dobrze wymieszać

schować do lodówki, najlepsze są na drugi dzień.........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak