Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy z fasolką na ostro...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 10 sztuk
cebula czerwona 2 sztuki
fasolka biała 1 puszka
ogórek kiszony 2 sztuki
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 łyżka
chilli suszona zmielona 1 łyżka
olej rzepakowy - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy z fasolką na ostro...

matiasy wymoczyć 1x w zimnej wodzie przez godzinę i odlać na sito, aby obciekły z wody, pokroić je w 1 cm kawałki

cebulę pokroić w cienkie pół plasterki, ogórki w drobną kostkę

fasolkę z puszki wylać na sito i bez soku dodać do matiasów

dodać pozostałe składniki i wlać oleju tyle, ile potrzeba

schować do lodówki na całą noc........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 10.11.2013 15:12
dobra jako przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak