Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matiasy z cebulą i suszonymi pomidorami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 50 dag
cebula 3 szt
suszone pomidory 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
oliwa z suszonych pomidorów 4 łyżki
oliwa 0,5 szk
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Matiasy z cebulą i suszonymi pomidorami

Matiasy wymoczyć przez 2-3 godziny i pokroić w kostkę, cebulę posiekać, suszony pomidory pokroić w drobną kostkę. Cebulę połączyć z suszonymi pomidorami, dodać koncentrat pomidorowy, oliwę z suszonych pomidorów oraz pieprz, wymieszać. W misce układać warstwami matiasy, a następnie cebulę. Całość zalać oliwą z oliwek, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 15.06.2014 11:02
podoba mi się ten przepis
gosia56 15.06.2014 10:47
pyszny sledzik;)
Renata9 15.06.2014 09:41
jakie smaczne jedzonko
Megg 14.06.2014 20:44
pyszności!! :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak