Matiasy z cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    kilka płatów
  • olej

    1 szkl
  • cebula biała

    1
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Coś dla miłośników śledzi!!
Matjasy zalewamy wodą i odstawiamy na ok 10cm, żeby sie wypłukały ze swojej soli.
Następnie je kroimy na mniejsze kawalki i skrapiamy olejem.
Cebulę kroimy w kostkę i zalewamy cała olejem. Odstawiamy na ok 20min żeby zmiękła.
Sledzie wykladamy na półmisek, na góre wykładamy cebulę, skrapiamy maggi i posypujemy pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 17.12.2012 09:29
extra
Kuchareczka2 31.01.2012 10:02
uwielbiam
Marcin Vw1 08.01.2012 11:53
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat