Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śledzie
5 płatów -
jajko
4 sztuki -
ziemniak gotowany
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
jabłko
1 sztuka -
ogórki konserwowe
5-6 sztuk -
szczypiorek
1 pęczek -
śmietana
3 łyżki -
majonez
2 łyżki -
sól do smaku
-
pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Ziemniaka i cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Ogórki pokroić w kostkę.
Połączyć śmietanę z majonezem, dodać opłukany i drobno pokrojony szczypiorek i zmiażdżony z solą czosnek. Wymieszać. Śledzie, jajka, cebulę, ogórki i ziemniaka połączyć, dodać niewielką ilość przygotowanego sosu i wymieszać, wyłożyć na salaterkę. Polać resztą sosu.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się