Matiasy w sałatce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    5 płatów
  • jajko

    4 sztuki
  • ziemniak gotowany

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • ogórki konserwowe

    5-6 sztuk
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • śmietana

    3 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe pokroić w dużą kostkę, jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.
Ziemniaka i cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Ogórki pokroić w kostkę.
Połączyć śmietanę z majonezem, dodać opłukany i drobno pokrojony szczypiorek i zmiażdżony z solą czosnek. Wymieszać. Śledzie, jajka, cebulę, ogórki i ziemniaka połączyć, dodać niewielką ilość przygotowanego sosu i wymieszać, wyłożyć na salaterkę. Polać resztą sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AURELKA 21.04.2013 17:29
wyglądają bardzo apetycznie
Rafał10 30.10.2012 21:30
fajny pomysł
1j1o1l1a1 30.10.2012 20:39
smakowicie :)
sara1 30.10.2012 09:47
wygląda...super apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat