Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matiasy w sałatce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 5 płatów
jajko 4 sztuki
ziemniak gotowany 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
ogórki konserwowe 5-6 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
śmietana 3 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Matiasy w sałatce

Płaty śledziowe pokroić w dużą kostkę, jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.
Ziemniaka i cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Ogórki pokroić w kostkę.
Połączyć śmietanę z majonezem, dodać opłukany i drobno pokrojony szczypiorek i zmiażdżony z solą czosnek. Wymieszać. Śledzie, jajka, cebulę, ogórki i ziemniaka połączyć, dodać niewielką ilość przygotowanego sosu i wymieszać, wyłożyć na salaterkę. Polać resztą sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 21.04.2013 17:29
wyglądają bardzo apetycznie
Rafał10 30.10.2012 21:30
fajny pomysł
1j1o1l1a1 30.10.2012 20:39
smakowicie :)
sara1 30.10.2012 09:47
wygląda...super apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak