matiasy w pieprzu cytrynowym...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    6 sztuk
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet winny

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    - ile potrzeba
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • cebula

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

matiasy dwa razy namaczam za każdym razem po 40 minut i wlewam nową zimną wodę

po ostatnim płukaniu wylewam matiasy na sito, aby odciekły z wody

pokroić matiasy na średnie kawałki

na matiasy posypać pozostałe przyprawy

zalać olejem po brzegi matiasów

do lodówki na kilka godzin, aby przeszły smakiem........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 10.12.2013 18:23
Bardzo apetyczne
Anna169Hosz 20.09.2013 09:09
Marzą mi się takie śledzie :)
gosia56 08.09.2013 09:26
napewno pyszne
fotoviderek 07.09.2013 12:06
Świetnie przyrządzone śledziki :)
Halina14 07.09.2013 08:18
śledziki pod każdą postacią są super
gosia561 06.09.2013 20:41
doskonała rybka na przekąskę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat