Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matiasy w cytrynie Joasi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 8 filetów
oliwa 250 ml
cytryny 2 sztuki
Goździki całe Prymat 3 ziarenka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Matiasy w cytrynie Joasi

Matiasy wymoczyć w mleku przez 3 godziny,wyjąć,osączyć i pokroić w 2-centymetrowe kawałki.Cytrynę sparzyć,jak najcieniej obrać, a skórkę pokroić w paseczki.Śledzie przełożyć do słoika ,przekładając każdą warstwę wiórkami ze skórki cytryny i skrapiając obficie cytrynowym sokiem.Dodać ziarenka pieprzu i goździki,zalać oliwą.Podawać po 2-3 dniach by mogły przejść aromatem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.01.2012 07:44
ciekawe
olkaaa 19.01.2012 07:44
ciekawe
Rybciia 16.11.2011 23:11
super
Tika4444 16.11.2011 19:37
super pomysł z tą cytrynka
romanrafal
romanrafal 30.09.2011 19:21
smaczne
Justyna Jussstiii 21.07.2011 08:58
super
kanu83 09.06.2011 14:47
super
IZABELA29 26.05.2011 17:48
polecam
Marzena34 05.05.2011 15:42
fajne połaczenie
Dorota59 14.04.2011 10:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak