matiasy na szybko...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    5 sztuk
  • cebula biała

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • jabłka

    1 sztuka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3/4 łyżeczki
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • ocet 10 %

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

matiasy filety w oleju pokroić na 2 cm kawałki do miski

dodać pokrojone cebule, jabłko ze skórką w kosteczkę

posypać pieprzem cukrem, skropić octem, wlac olej rzepakowy i wszystko wymieszać

odstawić na 30 minut do lodówki i mamy na szybko smaczną przekąskę do razowego chleba lub jakiego lubisz.............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
R'n'G Kitchen 05.01.2015 09:34
Uwielbiam śledzie :D
olkaaa 05.01.2015 08:13
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat