Matias w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    1 kg
  • cebula biała

    6 szt
  • woda

    10 łyżek
  • ocet 10 %

    8 łyżek
  • oliwa

    12 łyżek
  • cukier

    3 łyżki
  • przecier pomidorowy

    12 łyżeczek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • pieprz ziarnisty

    10 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby wymoczyć - najlepiej przez noc. Ryby i cebulę kroimy w kostkę.
Do garnka włożyć resztę składników i zagotować. Ostudzić ciągle mieszając, by olej nie oddzielił się od zalewy. Przygotowaną cebulę i matiasy zalewamy zimną zalewą i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 12.08.2014 18:32
będzie mi smakowało :)
Margo1 31.07.2014 20:22
lubię tą rybkę
erym 31.07.2014 11:58
takich matjasow jeszcze nie jadlam
gibli 03.06.2014 12:17
SMACZNA RYBKA)
gibli 24.05.2014 16:33
dobra rybka)
sara1 10.03.2014 09:26
ciekawie zrobiony śledzik
Angelika10 02.03.2014 00:16
bardzo fajna rybka ;)
ONY_za_kare 19.01.2014 11:50
fajny śledzik
Bernadeta1 18.01.2014 11:03
smaczne śledziki
anemon 11.01.2014 08:42
Świetny pomysł na śledzie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat