Matias w śmietanie z jabłkami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Przystawka, którą podaję z pieczywem albo z odsmażanymi ziemniakami.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • matiasy

    4 sztuki
  • cebula pokrojona w kostkę

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    150 mililitrów
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • cukier

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i jałbka kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy śmietanę oraz ocet. 

Matiasy moczymy 15 minut w wodzie. Po tym czasie układamy na talerzu i dodajemy sałatkę z cebuli i jabłek.

Dariusz33
Często do takich śledzi podaję duszone ziemniaki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat