Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matias w oleju

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie matjas 8 szt
cebula 3 szt
pieprz 4 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
olej 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Matias w oleju

Kroki postępowania

1
Śledzie namoczyć na około 3-4 godziny.
Krok 1 - Matias w oleju foto
2
Obrać i pokroić cebulę w drobną kostkę.
Krok 2 - Matias w oleju foto
3
Namoczone filety śledziowe pokroić na kawałki.
Krok 3 - Matias w oleju foto
4
W miseczce ułożyć warstwę ryby. lekko popieprzyć i posypać czerwoną papryką.
Krok 4 - Matias w oleju foto
5
Posypać drobną posiekaną cebulką. W ten sposób układać każdą warstwę.
Krok 5 - Matias w oleju foto
6
Ostatnią warstwą musi być cebula. Wszystko polać olejem tak, by zakryło całą zawartość miseczki. Włożyć do lodówki, by się przegryzło najlepiej na całą noc.
Krok 6 - Matias w oleju foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.10.2015 18:34
Lubię taką rybkę
w mojej kuchni 09.10.2015 16:43
pyszne matiasy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak