Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło ziołowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 1 sztuka
kolendra świeża 1/3 szklanki
oregano świeże 1/3 szklanki
czosnek 2-3 ząbki
bazylia 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Masło ziołowe

Kroki postępowania

1
Zioła koniecznie świeże opłukać osuszyć i skroić . Każdych ziół ma być po 1/3 szklanki już pokrojonych.
Krok 1 - Masło ziołowe foto
2
Masło utrzeć dodać rozgniecione w prasce 2 ząbki czosnku i wymieszać.
Krok 2 - Masło ziołowe foto
3
Następnie dodać zioła i szybko zagnieść masło z ziołami.
Krok 3 - Masło ziołowe foto
4
Masło wyłożyć na folię spożywczą i zrolować.
Krok 4 - Masło ziołowe foto
5
Zawinąć folią i przechowywać z zamrażalce.
Krok 5 - Masło ziołowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 25.01.2014 17:33
prosty i bardzo fajny pomysł!
ewka1978 12.04.2013 12:16
takie masełko musi być smaczne
bogusia19 12.04.2013 11:49
na pewno pyszne
dodi 12.04.2013 11:40
bardzo ciekawy pomysł
reniatka 12.04.2013 11:18
świetny pomysł na takie masełko
paulina2157 12.04.2013 11:12
masło to używam to mięs pieczonych smazonych duszonych, sosów, zup aby wydobyć smak potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak