Masło z awokado

Masło z awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miąższ z dojrzałego awokado wydrążamy, przekładamy do blendera, zalewamy sokiem z cytryny i dodajemy przecisniety przez praskę czosnek. Miksujemy aż powstanie gładka masa.

Doprawiamy do smaku.

Podajemy z bułkami wstawionymi na chwilę do nagrzanego piekarnika i podpiekamy je, ciepłe smarujemy masłem i zajadamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

DorotaZ

08.03.2014 10:59
Nazywają masłem bo używają zamiast masła:) na taka kanapeczkę tylko rzeżuchy dododać i gotowe pyszne śniadanko:):):)

probofka

08.03.2014 10:16
muszę wypróbować :)

BernadettaP

07.03.2014 21:46
Tak się zastanawiam czy to jakaś moda, że ludzie nazywają pastę z awokado masłem ? Smaczna to pasta, ale tylko pasta, a nie masło :P

Ola1984

07.03.2014 21:09
Uwielbiam takie masło :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat