Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło z awokado

5.0
(43)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masło z awokado

Miąższ z dojrzałego awokado wydrążamy, przekładamy do blendera, zalewamy sokiem z cytryny i dodajemy przecisniety przez praskę czosnek. Miksujemy aż powstanie gładka masa.

Doprawiamy do smaku.

Podajemy z bułkami wstawionymi na chwilę do nagrzanego piekarnika i podpiekamy je, ciepłe smarujemy masłem i zajadamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 08.03.2014 10:59
Nazywają masłem bo używają zamiast masła:) na taka kanapeczkę tylko rzeżuchy dododać i gotowe pyszne śniadanko:):):)
probofka 08.03.2014 10:16
muszę wypróbować :)
BernadettaP 07.03.2014 21:46
Tak się zastanawiam czy to jakaś moda, że ludzie nazywają pastę z awokado masłem ? Smaczna to pasta, ale tylko pasta, a nie masło :P
Ola1984 07.03.2014 21:09
Uwielbiam takie masło :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak