Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło z awokado!

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta

Porada

Składniki makro: Białko - 2,2 g Węglowodany - 8,1 g Tłuszcz - 16,8 g

Przepis i sposób przygotowania na: Masło z awokado!

Obieramy nasze awokado, wyciągamy ze środka pestkę. Wkładamy awokado do miseczki w której przygotujemy nasze masło, przygotowujemy tartkę na której ścieramy czosnek (na najdrobniejszej stronie), dodajemy szczyptę soli i ugniatamy wszystko do uzyskania dość 'gładkiego' wyglądu, bez żadnych kawałków awokado (znacznie wygodniej i szybciej będzie przy użyciu moździerza i miski do ugniatania, jeśli takowy sprzęt posiadamy). Po zgnieceniu wszystkiego możemy ocenić czy warto dodać sok z cytryny/limonki - nie robiłem z sokiem, więc nie oceniam. Bez soku z cytryny/limonki smak czosnku jest dość znacząco wyczuwalny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak