Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło śledziowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dkg
śledź solony 3 dzwonka

Przepis i sposób przygotowania na: Masło śledziowe

Śledzie wymoczyć , oczyścić , zdjąć skórkę, sfiletować i przekręcić przez maszynkę. Masło rozetrzeć i dodać zmielone sledzie, powtórnie rozetrzeć. Uformować podłużny wałek i schłodzić.Przy podawaniu kroić poprzeczne krążki i używać do smarowania pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 24.09.2013 20:10
ciekawy pomysl
PaniMISIOWA 18.10.2012 19:51
pomysłowe, takiego jeszcze nie jadłam
IZABELA29 17.07.2012 10:59
dla mnie to nowośc .
traktorek 22.06.2012 18:57
do spróbowania
smakoszek 21.03.2012 20:59
ciekawe
Justa32 01.11.2011 21:02
super pomysł
barbara11561 21.07.2011 09:03
bardzo ciekawe połączenie ,takiego nie robiłam:)
ben-ka 01.05.2011 09:52
zawsze coś innego:)
pawel007 28.01.2011 22:16
pysznie
Natalia/tubisiek 24.10.2010 09:37
nigdy nie jadłam takiego masełka ale z chęcią bym spróbowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak