Masło śledziowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    10 dkg
  • śledź solony

    3 dzwonka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć , oczyścić , zdjąć skórkę, sfiletować i przekręcić przez maszynkę. Masło rozetrzeć i dodać zmielone sledzie, powtórnie rozetrzeć. Uformować podłużny wałek i schłodzić.Przy podawaniu kroić poprzeczne krążki i używać do smarowania pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 24.09.2013 20:10
ciekawy pomysl
PaniMISIOWA 18.10.2012 19:51
pomysłowe, takiego jeszcze nie jadłam
IZABELA29 17.07.2012 10:59
dla mnie to nowośc .
traktorek 22.06.2012 18:57
do spróbowania
smakoszek 21.03.2012 20:59
ciekawe
Justa32 01.11.2011 21:02
super pomysł
barbara11561 21.07.2011 09:03
bardzo ciekawe połączenie ,takiego nie robiłam:)
ben-ka 01.05.2011 09:52
zawsze coś innego:)
pawel007 28.01.2011 22:16
pysznie
Natalia/tubisiek 24.10.2010 09:37
nigdy nie jadłam takiego masełka ale z chęcią bym spróbowała!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat