Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło paprykowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
imbir szczypta
chili szczypta
natka pietruszki do obtoczenia
papryka 3 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Masło paprykowe

Kroki postępowania

1
Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w bardzo drobną kostkę.
Krok 1 - Masło paprykowe foto
2
Dodajemy ją do masła razem ze szczyptą imbiru i chili. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Masło paprykowe foto
3
Z masy maślanej formujemy wałeczek i zawijamy go w folię aluminiową. Odkładamy go do lodówki, żeby masło ponownie stwardniało.
Krok 3 - Masło paprykowe foto
4
Natkę kroimy bardzo drobno. Wałeczek obtaczamy w natce i masło kroimy na talarki.
Krok 4 - Masło paprykowe foto
5
Takie masełko będzie świetnie smakowało z mięsem z rusztu, rybami, pieczonymi ziemniakami w łupinach i daniami z warzyw. Tak przygotowane masło stanie się nie tylko ozdobą półmiska, ale również może dodać smaku potrawie.
Smacznego ;)
Krok 5 - Masło paprykowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 14.06.2013 19:40
rewelacja!sam wygląd zachęca do zrobienia takiego masełka i zjedzenia z chrupiącą bułeczką!
Cukiereczek13 30.10.2012 20:25
wow :) dzięki za miłe słowa ;)
Renata22 30.10.2012 20:10
jestes mistrzynia kulinarnych pomysłów! ;)
kasienka23 22.10.2012 21:48
pomysłowo
magdziorka6 22.10.2012 17:38
świetne
czekoladka_m 22.10.2012 16:36
Ulubione smaki mojego męża:)
adelajda 22.10.2012 16:34
pięknie podane !na pewno smaczne
gottrina 22.10.2012 15:59
świetne masełko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak