Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło orzechowe Magdy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 400 ml
sól 1 do smaku
orzechy 3 prażone

Przepis i sposób przygotowania na: Masło orzechowe Magdy

Kroki postępowania

1
Śmietanę wlewam do pojemnika od blendera.
Krok 1 - Masło orzechowe Magdy foto
2
Miksuję około 10 minut tak długo aż oddzieli się maślanka. Odlewam ją, wykorzystuje maślankę do pieczenia chleba. Masło przelewam zimną wodą dwa razy. Po odlaniu wody dodaję sól. Orzechy kroję na mniejsze kawałki i rozgniata je w moździerzu. Dodaję do masła mieszam blenderem.
Krok 2 - Masło orzechowe Magdy foto
3
Wykładam na folię aluminiową zawijam i do lodówki wkładam. Kroję na plastry. Podaję z chlebem świeżo upieczonym
Krok 3 - Masło orzechowe Magdy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 10.02.2014 12:30
ciekawy przepis !!!!!!
Mati13 15.01.2014 16:16
pyszny pomysł
Malinka 06.05.2013 20:33
Bardzo ciekawy pomysł na takie masełko!
ONY_za_kare 28.04.2013 10:47
pyszne takie masełko!!
Alex_M 26.04.2013 18:16
moge kromeczkę? może być nawet ta nadgryziona :D
Łucja 26.04.2013 15:31
ale ciekawy przepis :) nigdy takiego masła nie jadłam!!
mufinka79 26.04.2013 11:48
całkiem inne od tego typowego
gosia56 26.04.2013 10:03
jeszcze nigdy nie robiłam takiego masła
Lampencjo 26.04.2013 08:29
pomysł super
Magiczna_Kuchnia 26.04.2013 00:14
hmm, robiłam już masło orzechowe w kilku wersjach, ale Twoją muszę koniecznie wypróbować.
Milena87 25.04.2013 21:59
fajne masło
kokoszka
kokoszka 25.04.2013 21:52
smacznie to wygląda
Magda24 25.04.2013 21:36
taka kanapka musi być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak