Masło orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy

    (dowolne) 500 g
  • sól

    (opcjonalnie)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy prażymy przez chwilę na suchej patelni lub w piekarniku (kupując orzechy prażone tą czynność pomijamy).

Wrzucamy je do blendera kielichowego lub większego malaksera i blendujemy ok. 10-15 minut lub do czasu utworzenia masła o pożądanej przez nas konsystencji.

Opcjonalnie solimy do smaku, aby uzyskać solone masło orzechowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat